LasercontroleShit happens! Rij ik gistermiddag met enige spoed van huis weg om nog op tijd te komen voor een congres in Soesterberg, staat er een agent langs de weg. En ik nog denken; "Hé, een agent langs de weg, wat staat hij daar te doen...?" Nog voor ik het zelf kon bedenken, diende het antwoord zich paar meter verderop vanzelf aan; Een gebarende agent, die mij rechtsaf, een parkeer- plaats op wees. Ik bleek niet de enige, want ik kon er nog maar amper bij. In Gouda, op de Plaswijckweg stonden ze te contro- leren op snelheid, gordels, etc. Ik zou bij de contole 70 km p/u gereden hebben waar je 50 km mag. Ik wist dat ik te snel had gereden, maar 70 kilometer per uur?? Tsja, zegt de agent; mijn collega heeft dat met zijn lasergun vastgesteld. Ik trok het nog in twijfel, maar het bonnenboek- je kwam al tevoorschijn. Maar nu vraag ik mij af hoe ze mij kunnen bewijzen dat ik ook werke- lijk zo hard reed? Ik kan ook vanalles beweren met een lasergun in mijn hand. Heeft iemand ervaring met deze manier van controle en bekeuren? En ook belangrijk: Kom ik er onderuit?


:: bemoeienissen
Slimpie op 12 October 2004 - 18:37  §

Beste automobilist/berijder, zo langzamerhand wordt de mensheid een beetje moe en flauw van al die onzin boetes! Voor 4 km te snel op een totaal verlaten weg, € 27,00. Ook bij zogenaamde wegwerkzaamheden, waar geen wegwerker te zien is, zeker niet op zondag, wordt er lustig op los geflitst. Vind u ook niet dat de politie eens meer moet doen aan echte criminaliteit i.p.v. alleen maar te 'collecteren' voor de kerstgratificatie of de schatkist? Er is een mogelijkheid om hier actie tegen te voeren, maar die werkt alleen als we er allemaal aan mee doen. Dus geef deze informatie door aan iedereen die je kent! Ook als je nu even geen bekeuring hebt gekregen, want zeer waarschijnlijk ben je binnenkort toch weer de klos.

Er worden meer dan 7 miljoen bekeuringen per jaar uitgedeeld en dat worden er elk jaar meer. Wat te doen om deze "melkkoe" een halt toe te roepen? Als je een bekeuring krijgt, tegenwoordig heet dat een "beschikking", dan kun je hiertegen in beroep gaan bij de officier van justitie. Het adres staat op de beschikking. Maak een kopie van de beschikking en doe er een simpel briefje bij.

Aan de Officier van Justitie te ..............
Bijgaand een kopie van uw beschikking. Ik bestrijd de snelheid en/of overtreding die op de beschikking is vermeld en vermoed dat de meetapparatuur niet in orde was. Daarom kom ik tegen deze beschikking in beroep. Ik verwacht dat u mij een foto van de overtreding stuurt en een kopie van het ijkrappoort van de betrokken meetapparatuur zoals dat op de dag van de overtreding geldig was.

Met vriendelijke groet,

..............



De officier is verplicht te bewijzen dat de apparatuur geijkt en goed is en moet dus een kopie van het ijkrapport toesturen. Als uit het ijkrapport blijkt dat de apparatuur over de ijkdatum heen is, en dat gebeurt regelmatig, dan heb je geluk en is de boete niet geldig en onterecht uitgereikt. Maar wat belangrijker is, is dat als iedereen op deze manier protesteert, ongeacht de geldigheid van de boete, het openbaar ministerie compleet vastloopt in de administratie hiervan. Men kan dan de miljoenen bezwaarschriften niet meer tijdig verwerken. Misschien dat men dan eindelijk eens besluit om deze onzinnige jacht op de gewone man te staken en de politie weer in te zetten voor echt belangrijk werk. Kunnen we misschien eindelijk weer eens 's avonds veilig over straat lopen of aangifte doen van echt strafbare feiten met het idee dat er een kans bestaat dat een zaak ook wordt opgelost.

P.S. Als je op deze manier in beroep gaat, dan hoef je de bekeuring voorlopig niet te betalen. Dat wordt in de brief van de Officier van Justitie ook nog eens bevestigd.

René op 12 October 2004 - 19:41  §

Helaas Slimpie, die vlieger gaat niet op. Bijna 3 jaar geleden heb ik ook al een bezwaarschrift ingediend en daarin de ijkpapieren opgevraagd. Ik kreeg keurig netjes een brief terug met een kopie van de uitspraak van de hoge raad dat die papieren niet opgestuurd hoeven te worden naar iemand die bezwaar maakt. Ik kreeg wel de foto's en het bericht dat ik gewoon kon betalen. Overigens heb ik al een keer gelezen dat justitie de boetes gaat verhogen of degene die in beroep gaat laat opdraaien voor de administratieve kosten als je bezwaar ongegrond is. Kortom je hebt alleen jezelf ermee.

@Erik, kijk eens op flitsservice.nl en dan onder "juridisch" daar vind je misschien wel tips en meteen een beschikking van een zelfde soort overtreding zoals jij die bent begaan, zie je ongeveer wat je moet betalen

Erik op 13 October 2004 - 08:54  §

Allebei bedankt voor deze uitgebreide info. Ik ga het e.e.a. onderzoeken, want ik wil deze bekeuring niet zomaar betalen. Laat ze maar aantonen dat dit lasergun geijkt was en mijn overtreding op de 1 of andere manier werd geregistreerd en aantoonbaar is als ik erom vraag. Ik krijg het gevoel dat ze erop gokken dat de meerderheid als een mak lammetje de bekeuring betalen zal. Ik ben dat deze keer niet van plan omdat ik echt betwijfel of ik zo hard reed. Zij (zouden mij moeten) kunnen aantonen dat hun meting correct was met de juiste apparatuur uitgevoerd. Wordt dus vervolgd...

De Neel op 13 October 2004 - 12:20  §

Erik, gewoon een bezwaarschrift indienen en het ijkingsrapport opvragen. En je niet zo snel laten aftroeven door een of andere brief. Zij moeten inderdaad gewoon bewijzen dat jij op dat tijdstip op die plek te hard reed en met een lasergun is dat erg moeilijk aantoonbaar. Het is een meting die mi. NIEt wordt geregistreerd met kenteken en al. Het is een snelheidsmeter en daarnaast geeft 'oom agent' door aan collega dat en dat kenteken. Laat ze het maar bewijzen. En anders even contact zoeken met www.ankerenanker.nl. Misschien hebben zij een goede tip voor je.

Erik op 13 October 2004 - 16:25  §

Ik heb intussen de nodige info op grond waarvan ik zeker een bezwaarschrift zal indienen. Nu maar wachten op de beschikking van de overtreding.

Slimpie op 25 October 2004 - 20:12  §

En 10 dagen later krijg ook ik een mooie flits in mijn gezicht......

Erik op 25 October 2004 - 20:20  §

Shit... balen ! Mag dat: recht in iemands gezicht flitsen...??

Slimpie op 25 October 2004 - 20:29  §

Neem ik aan van wel als iemand er anders over denkt hoor ik het wel!!!

Helaas kun je je hier niet meer mee bemoeien...
Iets Vinden?


XOOX.NL Google

laatste 10 bemoeials

Barbara.Kloosterman (Afvallen met pillen):
Hun belangrijkste voordeel is de eigenschappen die beschermen tegen vochtverlies, zel...

Elbert (ZyXEL Online Poort forwarden):
He Twent, Even een vraagje, ik probeer dit in te stellen voor een ip camera, maar ho...

tracy (Goddelijke Fee):
marjan, zou ik je misschien een paar kleine vragen mogen stellen over deze vrouw ivm ...

Rene (ZyXEL Online Poort forwarden):
@Twent: Deze oplossing heeft Erik uiteindelijk ook gekozen en werkt perfect!

Twent (ZyXEL Online Poort forwarden):
Dit lijkt mij geen goede oplossing omdat de server PC nu via elke willekeurige poort ...

Erik (Ongeloofwaardige X-Files ):
Ik moet hem nog gaan kijken maar dat voorspelt niet veel goeds... Gelukkig is the Wal...

Robert (Ongeloofwaardige X-Files ):
De volgende genaamd "trashman" is al niet veel beter,,,,

Marten (Pozzebokken):
Er is een Duitse versie van de Pozzebokken op de markt verschenen. Die Wabobbels !

Marjan (Goddelijke Fee):
Dit wijf spoort van geen kanten!!! Zij heeft mijn moeder gehersenspoeld. Zieke geest!...

Erik (Het Platenpaleis (BNN)):
Jazeker, heel gaaf! We hebben je gemist Rene!!

categorieen


linktips

Klik voor MashUp video's



Klik voor jouw daghoroscoop

RamStierTweelingenKreeft

LeeuwMaagdWeegschaalSchorpioen

BoogschutterSteenbokWatermanVissen



Trek een tarotkaart
Wat heeft de tarot jou
vandaag te bieden? Klik
op de kaart voor jouw
kaart van de dag.






Klik hier voor de buienradar



En hier voor blikseminslagen



Actieve orkanen vind je hier:





Hulpdiensten afluisteren:




archief

MaDiWoDoVrZaZo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31