Nu ik dus bezig ben met mijn cassette's omzetten naar mp3, heb ik gisteren alle dozen voor de dag gehaald waar nog wat tapes in zaten. Speciaal voor de foto heb ik ze allemaal even uitgestald. Ik heb dus nog wat te doen de komende dagen.......weken......jaren?

Werk aan de winkel

Op de meeste staan uitzendingen van mijn Twickelstad FM tijd. Toen kocht ik gewoon voor iedere uitzendingen nieuwe cassette's. Maar ik vond ook nog bandjes uit de tijd dat ik op mijn slaapkamertje een radio-studio'tje had en alleen voor mezelf draaide (dat was tussen mijn 12e en 16e jaar).

Ook was daar mijn eerste 'optreden' op de landelijke radio, op Hilversum 2 om precies te zijn. Dit was in februari 1984, toen ik 13 was, in het Vara-programma 'Hallo hier Hilversum' waar kinderen de kans kregen hun eigen programma samen te stellen. En je kwam veelvuldig aan het woord doordat je geinterviewd werd door Letty Kosterman en Hans Zoet. Ik hoorde dit programma 1 keer en vond het wel interessant en nadat het adres (postbus 175, 1200 AD, wie kent het niet) genoemd werd ging ik een brief schrijven. Mijn verbazing was dan ook groot dat ik 2 weken later al mee mocht doen. Nadat ik een lijstje met leuke plaatjes had ingeleverd moest daar nog wel wat aan bijgeschaafd worden, deze muziek was iets te populair voor Hilversum 2, maar uiteindelijk was ook ik tevreden. Het was zaterdagmorgen 7 uur en de eerste plaat (Clint Eastwood & General Saint met Stop that train) werd gedraaid. Ik hoor Letty Kosterman tijdens de plaat nog zo tegen Hans Zoet zeggen "Ik vind dit geen plaat om mee wakker te worden, hoor". Daar zit je dan, apetrots dat jij die plaat hebt uitgezocht en krijg je zo'n opmerking.

Maar goed ze hebben erg veel moeite met me gehad, ik was en ben nog steeds niet een makkelijke prater (klinkt raar als je weet dat ik zelf DJ ben geweest maar toch is het zo , en ze moesten het dan ook vaak doen met een ja of nee als antwoord. Zelf erger ik mij wild als ik dit programma weer hoor aan mijn Twentse accent en aan mijn piep (kinder)stemmetje. Niet dat ik een hekel heb aan het Twentse accent, maar wel als je dat ergens op een landelijke zender hoort. Toen ik later zelf radio programma's maakte heb ik het grotendeels afgeleerd maar een westerling zal het altijd horen.

In dit programma mocht je ook een gast uitnodigen die je dan telefonisch mocht interviewen, ik had gekozen voor Harry Vermeegen en toen ik hoorde dat die niet kon voor Frank Boeijen. Op de dag zelf hoorde ik dat die ook niet kon en dus had de redactie zelf iemand uitgekozen. Omdat ik in de brief had gezet dat ik computeren (lees spelletjes spelen) leuk vond hadden ze de organisator van een computerkamp uitgenodigd, daar had ik dus helemaal niets mee en zou ook absoluut niets voor mij zijn. Ik wist dan ook geen zinnige vraag te verzinnen en heb de redactie toen maar wat laten verzinnen en Letty en Hans hebben het grootste gedeelte voor hun rekening genomen. Al met al kon ik niet echt van een geslaagde uitzending spreken, maar wel een zeer bijzondere ervaring!

Goed, terug naar de cassettes. Ik vond nog een aantal Grandmixen, ook nog een tweetal 'In de Mix' uitzendingen, daar was ik in die tijd helemaal lijp van en ging er dan ook voor mijn nest uit om 2 uur 's nachts. Verder heb ik het idee dat er ook nog wel een andere Curry en van Inkel uitzending bij tussen moet zitten. Mijn allereerste uitzending bij de Almelose Omroep Stichting, dit was destijds een piraat, die legaal wilde worden. Dat is uiteindelijk ook gelukt toen het werd gevraagd door het bestuur van de Lokale Omroep Almelo die toen op het punt stond te beginnen maar nog geen medewerkers had.

Tot slot zag ik nog een heleboel jingle cassette's. Bij de lokale omroepen waar ik gewerkt heb was geen geld voor dure Jinglemachines, dus werd alles maar met cassette-recorders gedaan, met als gevolg slecht klinkende jingles en vaak meer ruis dan wat anders. Ik kocht daar toen speciale cassettes voor, je kon ze krijgen in 30 seconden, 1 minuut, 2 minuten en 5 minuten als ik me niet vergis, er zat geen aanloop aan deze cassette's waardoor je de audio gelijk aan het begin kon zetten en terugspoelen voldoende was om de jingle weer 'scherp' te zetten. Maar juist door dat terugspoelen werd de tape erg snel slechter.

En ik wil dat allemaal nog opnemen, ik geloof dat ik gek word


Iets Vinden?


XOOX.NL Google

laatste 10 bemoeials

Barbara.Kloosterman (Afvallen met pillen):
Hun belangrijkste voordeel is de eigenschappen die beschermen tegen vochtverlies, zel...

Elbert (ZyXEL Online Poort forwarden):
He Twent, Even een vraagje, ik probeer dit in te stellen voor een ip camera, maar ho...

tracy (Goddelijke Fee):
marjan, zou ik je misschien een paar kleine vragen mogen stellen over deze vrouw ivm ...

Rene (ZyXEL Online Poort forwarden):
@Twent: Deze oplossing heeft Erik uiteindelijk ook gekozen en werkt perfect!

Twent (ZyXEL Online Poort forwarden):
Dit lijkt mij geen goede oplossing omdat de server PC nu via elke willekeurige poort ...

Erik (Ongeloofwaardige X-Files ):
Ik moet hem nog gaan kijken maar dat voorspelt niet veel goeds... Gelukkig is the Wal...

Robert (Ongeloofwaardige X-Files ):
De volgende genaamd "trashman" is al niet veel beter,,,,

Marten (Pozzebokken):
Er is een Duitse versie van de Pozzebokken op de markt verschenen. Die Wabobbels !

Marjan (Goddelijke Fee):
Dit wijf spoort van geen kanten!!! Zij heeft mijn moeder gehersenspoeld. Zieke geest!...

Erik (Het Platenpaleis (BNN)):
Jazeker, heel gaaf! We hebben je gemist Rene!!

categorieen


linktips

Klik voor MashUp video's



Klik voor jouw daghoroscoop

RamStierTweelingenKreeft

LeeuwMaagdWeegschaalSchorpioen

BoogschutterSteenbokWatermanVissen



Trek een tarotkaart
Wat heeft de tarot jou
vandaag te bieden? Klik
op de kaart voor jouw
kaart van de dag.






Klik hier voor de buienradar



En hier voor blikseminslagen



Actieve orkanen vind je hier:





Hulpdiensten afluisteren:




archief

MaDiWoDoVrZaZo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31