MusicPal
Sinds gisteren prijkt deze fijne gadget in mijn woonkamer. Het is de moderne variant van de portable radio. Rick schreef er een paar weken geleden over en sindsdien was ik verkocht. Met deze radio kun je nl alleen internet radio ontvangen, mits deze uiteraard in de buurt van een wireless access point of netwerkkabel staat. De installatie is binnen 5 minuten gepiept en dan kun je luisteren naar zenders from all over the world, een paar keer draaien en drukken aan/op de rechterknop en je luistert naar een station uit Australie, enkele ogenblikken later luister je naar de Samba klanken van een station uit Rio de Janeiro. Ik ben nu bijvoorbeeld naar WQAR, Star 101.3 uit Saratoga, New York aan het luisteren (Today's music and a better variety). Maar als je gewoon naar 3FM of Veronica wil luisteren is dat ook geen probleem, helemaal niet als je ze bij je favoriete stations hebt gezet, dan kun je ze nog sneller kiezen.

Ook het luisteren naar mijn eigen prive-radiostation (ook via internet te beluisteren) was eenvoudig te realiseren. Via de web interface, je connect gewoon met je browser aan de MusicPal, kun je alle instellingen op het apparaat wijzigen, inclusief het toevoegen van streams.

Er zitten echter ook een paar nadelen aan; Zo is het -tot nu toe- alleen maar mogelijk om naar stations te luisteren die een mp3 stream aanbieden. Er is nog geen ondersteuning voor wma, al hebben ze toegezegd dat dit na een toekomstige firmware upgrade wel mogelijk is en dat is ook wel nodig want er zijn nogal wat stations die alleen wma uitzenden (Sky Radio, Q-Music enz.). Ook moet je je netwerk identificatie (SSID) wagenwijd openzetten anders krijg je totaal geen ontvangst en dat is geen wenselijke situatie in het kader van de veiligheid. Ik hoop toch wel dat ze dat ook zo snel mogelijk hebben opgelost want ik wil dit absoluut weer uit hebben staan.

Waar ik erg van baal, is van het bedrijf Radio Digitaal, zij bieden stations aan als Radio 538, Radio10 Gold, Noordzee Nationaal enz maar zij willen niet hebben dat je anders luistert naar hun programma's dan via hun eigen website. Kortom ik mag niet op een radio naar hun radio programma's luisteren, het zal wel aan mij liggen maar die logica snap ik niet helemaal. Als ze het gaat om de reclame die op die site staat dan kunnen ze dat toch gewoon in die radio-programma's verwerken? Radio is toch het ideale medium om reclame uit te zenden?

Het apparaat is verder voorzien van een klok en wekker mogelijkheid waardoor die prima geschikt is voor op je nachtkastje, daar heb ik hem eigenlijk ook voor gekocht maar ik heb hem eerst nog even in de woonkamer gezet. In de nabije toekomst wil ik nl een HTPC (Home Theatre PC, ook wel mediacenter) aan gaan schaffen (daar zit ook de mogelijkheid tot internet radio op), maar tot die tijd laat ik hem in de woonkamer staan aangesloten op de Logitech luidsprekers.

Over die luidsprekers gesproken; die vallen me een beetje tegen. Niet als je ze gebruikt bij het kijken naar een film, dan zijn ze geweldig. Ik heb nu een aantal films gezien en je zit er echt middenin. Voor het gebruik met muziek vind ik ze niet echt bijzonder maar ik heb wel besloten ze te houden totdat ik ooit een keer ergens anders tegenaan loop.

Trouwens, waarschijnlijk voor het eind van deze week wordt het volgende speeltje hier alweer bezorgd, ik hoef me voorlopig niet te vervelen.
Iets Vinden?


XOOX.NL Google

laatste 10 bemoeials

Barbara.Kloosterman (Afvallen met pillen):
Hun belangrijkste voordeel is de eigenschappen die beschermen tegen vochtverlies, zel...

Elbert (ZyXEL Online Poort forwarden):
He Twent, Even een vraagje, ik probeer dit in te stellen voor een ip camera, maar ho...

tracy (Goddelijke Fee):
marjan, zou ik je misschien een paar kleine vragen mogen stellen over deze vrouw ivm ...

Rene (ZyXEL Online Poort forwarden):
@Twent: Deze oplossing heeft Erik uiteindelijk ook gekozen en werkt perfect!

Twent (ZyXEL Online Poort forwarden):
Dit lijkt mij geen goede oplossing omdat de server PC nu via elke willekeurige poort ...

Erik (Ongeloofwaardige X-Files ):
Ik moet hem nog gaan kijken maar dat voorspelt niet veel goeds... Gelukkig is the Wal...

Robert (Ongeloofwaardige X-Files ):
De volgende genaamd "trashman" is al niet veel beter,,,,

Marten (Pozzebokken):
Er is een Duitse versie van de Pozzebokken op de markt verschenen. Die Wabobbels !

Marjan (Goddelijke Fee):
Dit wijf spoort van geen kanten!!! Zij heeft mijn moeder gehersenspoeld. Zieke geest!...

Erik (Het Platenpaleis (BNN)):
Jazeker, heel gaaf! We hebben je gemist Rene!!

categorieen


linktips

Klik voor MashUp video's



Klik voor jouw daghoroscoop

RamStierTweelingenKreeft

LeeuwMaagdWeegschaalSchorpioen

BoogschutterSteenbokWatermanVissen



Trek een tarotkaart
Wat heeft de tarot jou
vandaag te bieden? Klik
op de kaart voor jouw
kaart van de dag.






Klik hier voor de buienradar



En hier voor blikseminslagen



Actieve orkanen vind je hier:





Hulpdiensten afluisteren:




archief

MaDiWoDoVrZaZo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31