MusicPal
Sinds gisteren prijkt deze fijne gadget in mijn woonkamer. Het is de moderne variant van de portable radio. Rick schreef er een paar weken geleden over en sindsdien was ik verkocht. Met deze radio kun je nl alleen internet radio ontvangen, mits deze uiteraard in de buurt van een wireless access point of netwerkkabel staat. De installatie is binnen 5 minuten gepiept en dan kun je luisteren naar zenders from all over the world, een paar keer draaien en drukken aan/op de rechterknop en je luistert naar een station uit Australie, enkele ogenblikken later luister je naar de Samba klanken van een station uit Rio de Janeiro. Ik ben nu bijvoorbeeld naar WQAR, Star 101.3 uit Saratoga, New York aan het luisteren (Today's music and a better variety). Maar als je gewoon naar 3FM of Veronica wil luisteren is dat ook geen probleem, helemaal niet als je ze bij je favoriete stations hebt gezet, dan kun je ze nog sneller kiezen.

Ook het luisteren naar mijn eigen prive-radiostation (ook via internet te beluisteren) was eenvoudig te realiseren. Via de web interface, je connect gewoon met je browser aan de MusicPal, kun je alle instellingen op het apparaat wijzigen, inclusief het toevoegen van streams.

Er zitten echter ook een paar nadelen aan; Zo is het -tot nu toe- alleen maar mogelijk om naar stations te luisteren die een mp3 stream aanbieden. Er is nog geen ondersteuning voor wma, al hebben ze toegezegd dat dit na een toekomstige firmware upgrade wel mogelijk is en dat is ook wel nodig want er zijn nogal wat stations die alleen wma uitzenden (Sky Radio, Q-Music enz.). Ook moet je je netwerk identificatie (SSID) wagenwijd openzetten anders krijg je totaal geen ontvangst en dat is geen wenselijke situatie in het kader van de veiligheid. Ik hoop toch wel dat ze dat ook zo snel mogelijk hebben opgelost want ik wil dit absoluut weer uit hebben staan.

Waar ik erg van baal, is van het bedrijf Radio Digitaal, zij bieden stations aan als Radio 538, Radio10 Gold, Noordzee Nationaal enz maar zij willen niet hebben dat je anders luistert naar hun programma's dan via hun eigen website. Kortom ik mag niet op een radio naar hun radio programma's luisteren, het zal wel aan mij liggen maar die logica snap ik niet helemaal. Als ze het gaat om de reclame die op die site staat dan kunnen ze dat toch gewoon in die radio-programma's verwerken? Radio is toch het ideale medium om reclame uit te zenden?

Het apparaat is verder voorzien van een klok en wekker mogelijkheid waardoor die prima geschikt is voor op je nachtkastje, daar heb ik hem eigenlijk ook voor gekocht maar ik heb hem eerst nog even in de woonkamer gezet. In de nabije toekomst wil ik nl een HTPC (Home Theatre PC, ook wel mediacenter) aan gaan schaffen (daar zit ook de mogelijkheid tot internet radio op), maar tot die tijd laat ik hem in de woonkamer staan aangesloten op de Logitech luidsprekers.

Over die luidsprekers gesproken; die vallen me een beetje tegen. Niet als je ze gebruikt bij het kijken naar een film, dan zijn ze geweldig. Ik heb nu een aantal films gezien en je zit er echt middenin. Voor het gebruik met muziek vind ik ze niet echt bijzonder maar ik heb wel besloten ze te houden totdat ik ooit een keer ergens anders tegenaan loop.

Trouwens, waarschijnlijk voor het eind van deze week wordt het volgende speeltje hier alweer bezorgd, ik hoef me voorlopig niet te vervelen.


:: bemoeienissen
joop op 18 October 2007 - 12:50  §

waar doet ie het van ?

RenĂ© op 18 October 2007 - 13:08  §

Tja, dat vraag ik mij ook wel eens af maar na 15 jaar ouwe meuk in huis te hebben gehad mag het ook wel een keer, niet dan? Ik heb nog nooit een nieuwe TV gehad, en mijn stereo had ik al in 1992 gekocht, dat spul is nu echt afgeschreven.

Erik op 18 October 2007 - 13:52  §

Je verdient het! Geniet ervan. Mijn eerst volgende TV wordt natuurlijk ook een LCD scherm aan de muur! Helaas doet hij het nog steeds prima...

RenĂ© op 18 October 2007 - 15:28  §

Ik ben nog steeds van mening dat het beeld uit zo'n LCD TV niet bijster goed is maar ik heb altijd gezegd dat als ik een nieuwe moet hebben dan wordt het wel een LCD. Mijn huidige TV moet ik minstens 2 keer per avond uit en aan zetten omdat het beeld helemaal roze wordt, dat ligt aan de beeldbuis en kost veel geld om te laten repareren vandaar nu dan toch maar de stap naar een LCD gezet. Ik zet de mijne overigens gewoon op het tv-kastje anders heb ik die weer voor niks gekocht Mijn keuze is overigens gevallen op de Toshiba Regza 37X3030D, 94 cm en Full HD. Ik ben benieuwd. Ik denk trouwens dat ie niet meer voor het weekend geleverd wordt omdat ik vandaag een telefoontje van de bezorgdienst had verwacht, hopenlijk komt dat nog.

Harry op 18 October 2007 - 20:04  §

Hi Rene,
Heb je geen mogelijkheid de url van de radiostations in te kloppen ? Ik heb namelijk op mijn werk zo`n soortgelijke speler maar dan van Logitech(de Squeezebox) daar kan ik elke willekeurige url in zetten.

Groeten Harry
en feliciteer je vrouw met haar verjaardag.

rene op 18 October 2007 - 20:40  §

waarom de toshiba ? ik heb vorige week de philips 37pf9641 gekocht met usb aansluiting e.d.ook niet gek

RenĂ© op 18 October 2007 - 23:25  §

@Harry: Een url kun je ook bij dit apparaat via de web-interface invoeren. Dat heb ik ook moeten doen voor mijn eigen radio-zendertje. Maar je blijft dan nog steeds beperkt tot alleen mp3-streams. Ik zal mijn vrouw alvast feliciteren! Hoe is het verder?

@Rene: Waarom de Toshiba? Tja ik las er her en der goeie recensies over, vooral in het buitenland. De toestellen zijn ook nauwelijks in NL te verkrijgen. Het ging mij er in eerste instantie om om een zo groot mogelijk beeld te krijgen maar de tv zelf moest zo klein mogelijk. De Toshiba is dan ook bijna 10cm lager en smaller dan de Philips en toch zijn ze allebei 94cm kwa 'beeldbuis', hij is nauwelijks groter dan de tv die ik nu in de woonkamer heb staan en toch is de beelddiagonaal 20cm groter. Wat mij betreft had ik een nog groter beeld genomen maar je hebt je altijd aan de WAF te houden (Woman Acceptance Factor) Verder weet je hoe ik over Philips denk. En de 37pf9641 ligt ook niet helemaal binnen mijn budget... En ach, er zijn zoveel LCD's dat je door de bomen het bos niet meer ziet en misschien kom ik over een paar weken wel tot de conclusie dat het toch niet helemaal is wat ik ervan had verwacht. Je weet het niet.

Robin op 19 October 2007 - 14:59  §

Mooie gadget hoor vrienden van me hebben allemaal soortgelijk staan zo'n Squeezebox. Gebruik zelf nog steeds gewoon streams via speakers van mn pc. Nu staat die dan ook in mijn woonkamer in mn flatje

Lucas op 22 October 2007 - 21:35  §

He rene leuke blog, he ik zag op de site van rick dat je op zoek was naar NL rss feeds voor de musicpal. Ik heb dat ding ook al een tijdje en de feeds van Nu.nl werken goed met die musicpal.
Kijk even hier:
http://www.nu.nl/info.jsp?n=305013&c=155
voor de rss links.

Overigens ben ik benieuwd of je Radio538 er op af kunt spelen? het is mij iig nog niet gelukt.
Wat grappig ik heb net ook een flatscreen tv gekocht, een Sony 32 inch, maar dat is groot genoeg voor in mijn casa.
Groeten, Lucas

RenĂ© op 23 October 2007 - 01:43  §

@Lucas: Nou dacht ik toch echt deze RSS feeds al eens geprobeerd te hebben maar zonder resultaat. Nu heb ik de algemene feed opnieuw in het apparaat gezet en nu werkt ie prima! Vreemd. Bedankt in ieder geval.

538 Heb ik ook nog niet aan de praat gekregen, we zullen toch echt geduld moeten hebben totdat de nieuwe firmware uitkomt die wma ondersteunt. En dan moeten we nog maar afwachten of 538 niet in het pakket terecht komt van Radio Digitaal want die willen niet hebben dat je hun radio uitzendingen beluisterd op een radio

Oscar op 25 October 2007 - 19:16  §

Radio 538 kan wel:

http://www.garnierstreamingmedia.com/asx/radio538.pls

RenĂ© op 25 October 2007 - 23:02  §

@Oscar: Inderdaad die doet het. Alleen geeft ie bij mij aan 48kps en ik weet niet hoe het bij jou zit maar dat is niet echt de kwaliteit waar ik op zit te wachten.

Fred op 27 October 2007 - 11:49  §

Ik heb de musicpal ook al een week in huis, radio 538 had ik ook nog niet kunnen vinden.
Bedankt voor de link, zijn er zo nog meer van die links voor bv Q music ed.
Uiteraard heb ik Rick zijn radiozender hier ook bij mij favoriet in staan.

Lucas op 30 October 2007 - 20:46  §

Ow jah hoor !
Ik heb een fatsoenlijke radio538 stream gevonden (128kbps) die op de musicpal werkt.
Zo daar ben ik blij mee, kan ik weer wakker worden met evers staat op.
Om jullie niet langer in spanning te houden:
http://81.173.3.134/listen.pls

Deze is beter dan de link die hierboven staat aangezien die 48kbps is. (Muziek klinkt dus beter)

RenĂ© op 31 October 2007 - 01:39  §

Ah, heel mooi. Dank je wel Lucas.

De stations die ik nog zoek voor de MusicPal zijn:
Juize FM
Love Radio
Q-Music
Radio Oost
Top 2000 Radio
Radio 10 (Gold)
Arrow Classic Rock

Fred op 31 October 2007 - 09:49  §

Dank je wel, klinkt inderdaad een stuk beter.
Heeft iemand een lijst met zenders die er niet in de lijst staan maar wel de moeite waard zijn om in de favorieten te zetten.

goldenwonder op 31 October 2007 - 16:42  §

Heb zelf de Freecom Mediaplayer. Deze kan ook Iradio afspelen en zenders zoek ik op via www.shoutcast.com. Selecteren en opslaan als .pls. Zie dat dit ook zo gaat op de Musicpal ( ga hem snel aanschaffen denk ik)Zodoende kan je dan ook van te voren zenders selecteren op bitrate, land etc

Lucas op 31 October 2007 - 19:45  §

@ Rene
Nou ik heb al 2 keer geprobeerd een berichtje te posten met de links voor jou radio stations, althans voor de eerste 3 in iedergeval maar het word steeds gemarkeerd als spam en kan niet worden goedgekeurd, beetje jammer maar goed.

Je kan die links ook vinden op www.radio.nl een mooie site die ik heb gevonden, dan moet je kijken aan de linkerkant voor de winampstreams, hier zijn onder andere Juize FM, Love Radio en Q-music te vinden.
Overigens kan je op deze site ook de streams van Radio Digitaal vinden als windows media formaat ! Dit betekent dus als de nieuwe firmware er is dat we ook bijvoorbeeld dance department kunnen luisteren, en andere zenders van radiodigitaal.
Hopelijk wordt dit bericht niet meteen geweigerd...

Succes!
Lucas

RenĂ© op 01 November 2007 - 08:05  §

Hoi Lucas: het klopt dat wij een spamfilter gebruiken die een comment blokkeert zo gauw er meer dan 4 hyperlinks in een bericht staan. Bij minder markeert die het bericht zodat wij het goed moeten keuren. Ik snap je frustratie maar het is nu eenmaal een feit dat dat keihard nodig is anders zou hier bij de comments alleen nog maar berichten staan over Viagra, ik denk niet dat we dan nog veel bezoekers overhouden.

Als je trouwens een link schrijft als 'radio punt nl' dan gaat het wel goed.

Bedankt nog voor die link al had ik die al gevonden en laten die links van Juize FM en Love Radio nou net niet werken. Alleen die van Q-Music maar die doet het weer niet op de MusicPal...

Ik denk trouwens dat die Radio Digitaal streams het straks met wma support ook niet gaan doen omdat die 1 of andere unieke code (die per keer verandert) vereist als je gaat luisteren.

Kes op 01 November 2007 - 13:14  §

Ik wil deze freecom musicpal ook graag aanschaffen, echter zie ik dat hij overal uitverkocht is in de webwinkels.
Even geduld hebben dus nog, was al tijdje op zoek naar een wekkerradio lijk hem nu eindelijk gevonden te hebben. Ideaal, zeker nu ik net wlan geinstalleerd heb in mijn huis.

Weet iemand een winkel die hem op voorraad heeft?

RenĂ© op 01 November 2007 - 14:16  §

@kes: Ik heb hem 2 weken geleden bij de Media Markt gekocht, daar hadden ze er genoeg.

goldenwonder op 01 November 2007 - 14:37  §

Weet iemand wie de fabrikant is van de Musicpal? Heb zelf van Freecom de Multimediaplayer met 500GB, maar deze is niet geproduceerd door Freecom maar door MediagateUSA. Freecom is in dit geval dus gewoon een "plakmerk". Mediagate heeft in ieder geval zeer regelmatig een firmware update, terwijl Freecom pas aan de tweede firmwareversie toe is. In het kort, wie is de producent want dan kan er vaak veel met de firmware gehobbied worden. Als je wacht op Freecom, dan kan je nog wel ff wachten op meerdere streams

Fred op 01 November 2007 - 22:53  §

Misschien een idee om een eigen website voor de musicpal te maken met allerlei tips zoals links van radiozenders enz.

Kes op 01 November 2007 - 23:42  §

Naar de Mediamarkt geweest bij Amsterdam ArenA, helaas ook daar uitverkocht Het is een gewilde gadget.
Als iemand nog een webshop of winkel in Amsterdam weet waar die op voorraad is, laat het me weten .

Kes op 02 November 2007 - 10:52  §

Ik heb hem inmiddels gevonden, diverse webshops hebben hem kennelijk vandaag weer binnengekregen.
Heb hem bestled bij central point, gaat vandaag daar de deur uit dus wie weet heb ik hem morgen al, anders zeker maandag

LuKiE op 02 November 2007 - 11:35  §

@ Fred , ja dat is inderdaad wel een handig idee, gewoon een soort musicpal community.

@ Kes , welkom bij de club !
Je kan de musicpal tegenwoordig al goedkoper op internet krijgen dan die 129 van de mediamarkt. Ik zag em gister op een webshop voor 101 euro.

goldenwonder op 02 November 2007 - 13:10  §

Hier de link van kieskeurig voor de leveranciers, gerangschikt op bedragen zonder porto

http://www.kieskeurig.nl/nl/product.nsf/queryprices?readform&qcode=0&q=musicpal&pcode=0&gq=musicpal

goldenwonder op 03 November 2007 - 07:31  §

Kijk eens op de website van de Avro. Houdt je van oldskool disco, gebruik dan de volgende link http://shoutcast.omroep.nl:8056/listen.pls ( AVRO`s Oldskool, nonstop jaren 70 en 80 disco)

Chris op 03 November 2007 - 18:18  §

Gisteren gekocht bij mediamarkt in Arnhem, lag nog een hele stapel, alleen kan ik geen goede mp3 stream van radio 1 t/m 5 en arrow jazz fm vinden.
Weet iemand de juiste url's, totnutoe alleen wma streams van deze zenders gevonden

Fred op 03 November 2007 - 18:29  §

@ Lukie

Heb even naar de domeinnamen gekeken maar zijn allemaal geregd. Kan wel een domeinnaam reggen geen probleem, maar ben niet echt een sitebouwer. Ja een forum installeren is niet zo'n probleem.

Lucas (LuKiE) op 03 November 2007 - 23:15  §

@ Fred, ja ik zelf heb wel de kennis om een mooie site neer te zetten, maar het is weer het einde van het jaar en ik heb het weer belachelijk druk met tentamens en mijn studie.
Nouja een forum zou kunnen, alleen moet er wel genoeg animo voor zijn, ik weet niet of dat er is.
Maar in principe vind ik het een mooi idee, mail me maar als je er mee wil door gaan lukienl(at)gmail.com

overigens merkte ik dat ik LuKiE bij mijn vorige post zette, maar ik ben gewoon Lucas.

Fred op 04 November 2007 - 10:42  §

@ Lucas ik heb je een mail gestuurd. Ik weet ook niet of er animo voor is maar dat kunnen we wel bespreken verders via de mail.

goldenwonder op 04 November 2007 - 18:28  §

Forum??? Ik ben geinteresseerd. Wil graag alles weten over de Musicpal.

RenĂ© op 04 November 2007 - 18:40  §

Via de duitse Freecom site kwam ik er achter dat er ook een (nederlandstalig) forum is voor Freecom produkten. Misschien kun je je de moeite besparen voordat je een nieuw forum gaat opzetten.

Toch een beetje vreemd dat Freecom geen link naar dit nederlandstalige forum op de nederlandse Freecom site plaatst.

Fred op 04 November 2007 - 18:41  §

Ja ben met Lucas aan het bekijken wat de mogelijkheden zijn hiervoor is en of er ook animo voor is om dit op te zetten.

Lucas op 04 November 2007 - 20:15  §

@ goldenwonder, dan moet je in de gebruikershandleiding kijken (grapje )

Nee maar goed wat Fred al zei, hebben we het idee om een forum op te zetten. Er zijn nog geen definitieve plannen hierover, tot nu toe is het echter een idee. We weten ook niet of hier genoeg animo voor zou zijn.
@ Rene, zou jij het voor elkaar kunnen krijgen om bijvoorbeeld de poll van deze site te kunnen veranderen naar bijvoorbeeld Zou jij graag een MusicPal community willen? Of zoiets dergelijks. Misschien heb je zelf ook wel ideeen over zo'n community, alles is welkom zou ik zo zeggen. Als je de behoefte hebt om me te mailen, mn mailadres staat in mn vorige post.
groeten, Lucas

RenĂ© op 05 November 2007 - 10:40  §

@Chris, dit zijn de Radio 1 t/m 6 linkjes:

Radio 1:
http://shoutcast2.omroep.nl:8100/listen.pls
Radio 2:
http://shoutcast2.omroep.nl:8102/listen.pls
3FM:
http://shoutcast2.omroep.nl:8104/listen.pls
Radio 4:
http://shoutcast2.omroep.nl:8106/listen.pls
Radio 5:
http://shoutcast2.omroep.nl:8108/listen.pls
Radio 6:
http://shoutcast2.omroep.nl:8110/listen.pls

Van Arrow Jazz heb ik ook geen link (ben zelf nog op zoek naar de Arrow Classic Rock stream).

@Lucas, Erik is de poll-man op onze site, misschien dat hij hier iets mee kan?

goldenwonder op 05 November 2007 - 13:20  §

@Lucas. De gebruiksaanwijzing is over het algemeen heel karig. Heb nu zelf de ervaring met de Freecom 350WLAN Mediaplayer, dat deze niet door Freecom geproduceerd wordt, maar alleen hun stickertje er op geplakt is 3rd party. Firmware komt via MediagateUSA op het net, maar Freecom is daar niet actief in, sterker nog, er is nog maar 1 update door Freecom uitgebracht, terwijl Mediagate al een stuk of 10 updates heeft uitgebracht. Dit zal bij de Musicpal net zo zijn. De buitenkant zal misschien wel van Freecom zijn, maar het "loopwerk" is vrijwel zeker van een andere fabrikant. Deze fabrikanten hebben vaak een forum lopen over hun producten, waar je heel veel vanaf kunt plukken. Oftewel, wie weet hier meer van. Ik hou er wel van om met mijn apparaatjes te experimenteren.

Lucas op 05 November 2007 - 17:35  §

@ Goldenwonder, ik bedoel wel de gebruikershandleiding die op de cd staat natuurlijk, want dat kleine foldertje wat meegeleverd is is al helemaal zo goedkoop mogelijk gehouden, maar de 76 paginalange .pdf file vind ik ook zeer karig, heel erg oppervlakkig. Dat geeft mij dan ook wel een goedkoop gevoel, maar freecom straalt dat dan ook wel een beetje uit. Begrijp me niet verkeerd, dit is het enige freecom product wat ik bezit (zoals je zegt is het waarschijnlijk niet eens van hun) maar er zijn toch wel wat details dat de musicpal redelijk goedkoop eruit doet zien.

Maar goed, ik zal binnenkort Erik maar even aanspreken dan...

Chris op 06 November 2007 - 12:27  §

Dank je wel René voor de links voor radio 1 t/m 6! Het werkt perfect!

Fred op 06 November 2007 - 18:05  §

Ik wist niet eens dat radio 6 bestond, eens even bekijken wat voor een muziek dit is.

JJ op 10 November 2007 - 23:49  §

@ goldenwonder:

Ik verzeker je dat de MusicPal een 100% eigen ontwikkeling is van Freecom.

Boertje op 15 November 2007 - 21:44  §

Ik heb net de musicpal geinstalleerd, machtig leuke gadget!

Fred op 16 November 2007 - 17:56  §

Welk type boxen kun je hier op aansluiten eigenlijk?
Met een linkje erbij eventueel.

RenĂ© op 16 November 2007 - 18:02  §

@Boertje: Gefeliciteerd met dit prachtige produkt!

@Fred: Er zit geen ingebouwde versterker in dus je kunt er niet alle luidsprekers op aansluiten. Wel zit er een line-out op die je aan je versterker kunt aansluiten. Ook zit er een koptelefoon aansluiting aan, je kunt daar dan weer computer luidsprekers aanhangen.

goldenwonder op 16 November 2007 - 23:11  §

Jongens, het spijt me. Maar ik ben tegen een 2e hands Pinnacle Soundbridge M1001 aangelopen, en die kon ik niet laten staan. Maar ik blijf de Musicpal op de voet volgen. Gooi morgen mijn wekker uit het raam en vraag voor Sint een nieuwe wekker ( lees Musicpal)

Boertje op 17 November 2007 - 21:05  §

Er is ook iemand die zijn muziek vriendje als uit elkaar gehaald heeft http://www.donar.com/musicpal/

Pierre Breevaart op 23 November 2007 - 19:59  §

Goedenavond,

Ik heb de Musicpal sinds gisteren. Ik ben er zeer tevreden mee. Veel radiostations. 1 ding stelt mij teleur. Dat is dan wel de uitleg over het plaatsen van extra radiostations via freecom.vtuner.com Heb een hoop geprobeerd, maar nog niets gelukt.

Pierre

Pierre Breevaart op 24 November 2007 - 20:44  §

Hallo,

Ik heb nu alles onder de knie. Ik weet nu hoe men extra radiozenders kan toevoegen aan de musicpal. Het is me opgevallen dat het bij windows media het niet functioneert. Ik hoop dat de fabrikant binnenkort een update uitbrengt zodat wij als gebruikers ook radiozenders die in WMA uitzenden kunnen gaan toevoegen/beluisteren.

Afgezien van dit ene minpunt op dit moment, ben ik zeer tevreden over dit apparaat. Alle functies doen het. Geen defecten.

Pierre

Fred op 24 November 2007 - 21:09  §

Ja de musicpal staat hier langs me en heb ik veel aan staan, echt een prima apparaat. Maar hopen dat er snel een nieuwe firmware voor is.

Pierre Breevaart op 25 November 2007 - 10:53  §

Ja is inderdaad te hopen dat er nieuwe firmware voor is.

Ik zat eerste te denken om voor de pinnacle soundbridge te gaan. Maar aangezien mij onduidelijk bleef of deze een ingebouwde speaker had, ben ik om kostenoverweging voor de musicpal gegaan. De uitvoering van de musicpal sprak me ook meer aan.

Pierre

Fred op 25 November 2007 - 11:14  §

Ik ben alleen op zoek naar goede speakers die ik via de koptelefoonaansluiting kan aansluiten, mijn huidige pc speakers doen er niks op.
Dus als iemand een setje weet die wel werkt graag de link even posten waar ik die eventueel kan bestellen.

Gradje op 25 November 2007 - 14:58  §

Goed apparaat en werkt als een trein

Bedankt voor de links naar Nederlandse zenders
Als iemand ook nog een link heeft naar BNR nieuwsradio, kan deze nog niet vinden

Pierre Breevaart op 25 November 2007 - 17:40  §

Weet iemand of het volgende om een mogelijk defect gaat:

Ik heb in mijn favorieten meerdere stations gezet. Helemaal onderaan de lijst staat bij mij Radio Salzachtal. Daarboven staat Radio Vorarlberg. Vanmiddag haperde het signaal van Radio Vorarlberg even. Vervolgens sprong automatisch Radio Salzachtal aan.

Kes op 25 November 2007 - 20:14  §

@Pierre
De Musicpal neemt automatisch het volgende station in je favorieten wanneer hij een station niet kan laden. Dat is wel zo handig als je gewekt wil worden, ben je niet afhankelijk van de bereikbaarheid van je stream.

Algemeen: kraakt het speakertje ook bij jullie?
Bij mij als ik het boven 50-60% zet gaat het meestal kraken. Vooral bij muziek met veel bassen en lage stemmen bij bijvoorbeeld radio1.

goldenwonder op 25 November 2007 - 20:32  §

@ Kes.

Ik heb zelf geen Musicpal, maar een Sounbridge. Maar vooral zenders met een erg lage bitrate zijn vaak niet om aan te horen. Het geluid is dan ook snel overstuurd. Daarom zal dit bij dit kleine speakertje al snel kraken of over zijn nek gaan denk ik. Probeer maar eens met een station met hoge bitrate ( ff selecteren bij Shoutcast.com) of het dan nog gebeurt

fanny op 27 November 2007 - 23:19  §

Ik overweeg nu ook om een Musicpal aan te schaffen, maar moet je dan ook nog een poort in de modem open zetten?
Geeft het ook aan welk nummer of titel er op dat moment afspeelt

Andre op 28 November 2007 - 10:57  §

Ik heb de Musicpal nu 6 weken in bezit,prima
apparaat !

Fanny:Ik hoefde niets aan de instellngen van mijn
modem te veranderen.
Het vertonen van de titels op het display kun je in of uitschakelen.


Andre

Pierre Breevaart op 28 November 2007 - 12:04  §

Ik kan mij helemaal aansluiten bij Andre. Fijn apparaat. Of hij wel of niet titel/artiest laat zijn kan je zelf instellen, maar is natuurlijk ook afhankelijk van het radiostation of dat al dan niet een signaal meestuurt.

fanny op 30 November 2007 - 20:02  §

En hoe zijn jullie ervaringen met de DNT IPDio Internet Radio?
Deze zijn wel wat duurder zijn maar zou het geluid beter zijn door de ingebouwde subwoofer?

The Whiz op 08 December 2007 - 22:42  §

Uit zeer betrouwbare bron weet ik dat de Musicpal geen plak produkt is, maar helemaal ontworpen/engineered door Freecom zelf, en vanzelfsprekend in China gemaakt (in opdracht van Freecom).

Frixel op 14 December 2007 - 19:58  §

Sinds twee dagen iik de MusicPal in huis, perfect hebbeding en ben er erg blij mee.
Ik snap alleen nog steeds niet hoe ik nou stations die ik in vtuner selecteer of als favoriet markeer in mijn MusicPal krijg?!

Lucas op 15 December 2007 - 01:32  §

@ Kes
Misschien krijg je die ruis door de BASS BOOST... ik heb deze ook uitgezet omdat mn geluid er behoorlijk door werd vervormd.

@fanny
Ik las de review in Veronica magazine erover, dat is nou niet het blad voor elektronica ofzo, maar hun waren lovender over de musicpal dan over dat apparaat met ingebouwde bass, dat vonden ze helemaal niks.

Andre op 15 December 2007 - 12:27  §

@frixel

Daarvoor moet je eerst je musicpal
aanmelden bij VTuner.(Door onder meer het
MAC adres van de speler in te vullen)

Daarna kun je via deze site stations toevoegen.

Die vind je dan terug in je Musicpal onder Inernet Radio> "web toegevoegde stations"
(Eventueel eerst de MP even in/uitschakelen)


Als je het station daar gevonden hebt,kun je hem
door erop te "klikken" ook toevoegen aan je favorieten.

Succes !

Andre

Andre op 15 December 2007 - 12:48  §

.
PS:

Dat aanmelden kun je hier doen:

http://freecom.vtuner.com

Frixel op 16 December 2007 - 16:06  §

Bedank andre dat is gelukt.

Maar... als ik nou met shoutcast (omdat je daar meer vind dan met vtuner) een stream open dan opent media player met een .pls.
Hoe krijg ik die .pls in mijn musicpal?

Andre op 17 December 2007 - 21:44  §

Je kunt ook de shoutcast stations vinden
op je musicpal,(via "internet radio")
en daar de zenders die je wilt in de favorieten
zetten.


Je kunt ze volgens mij ook toevoegen door de betreffend zender in de shoutcast-webpagina
met de rechtermuis aan te klikken.(op "tune in")

Klik op eigenschappen,dan zie je "elementseigenschappen" verschijnen.

Copy het TOTALE adres wat daar staat
(bijv http://www.shoutcast.com/sbin/shoutcast-playlist.pls?rn=1025&file=filename.pls

Voeg die informatie toe in je Musicpal-webpagine
via "een ander sation toevoegen"

In je Musicpal verschijnt hij dan weer in je
"webtoegevoegde sations"

Test of hij werkt,en zet hem dan in je favorieten.

Keeskishore op 17 December 2007 - 23:06  §

Hoi had een vraag??
Ik heb voor mijn Pa voor zijn verjaardag gisteren hem een MusicPal gegeven. Omdat hij het leuk vind om radio te luisteren die hier in Winschoten niet in de lucht zijn zoals hindoestaanse/Surinaamse radiozenders.
Ik weet niet of jullie een oplossing weten om b.v. deze radiozenders toe te voegen in de Musicpal??
b.v.. www.amorfm.nl/webradio.php
of http://www.ujala.nl/ of http://www.trishul.sr/radio.html

Als iemand enig Idee of oplossing heeft zou mijn Pa daar heel blij mee zijn.

Alvast heel erg bedankt voor jullie antwoord

Kes op 18 December 2007 - 13:58  §

Het kraken in mijn Musicpal wordt denk ik veroorzaakt doordat de voorkant van de behuizing wat los zit vlak naast het metalen plaatje in het midden. Hierdoor gaat bij harde muziek of harde bassen de behuizing trillen wat het geluid maakt. Nogal balen, heeft iemand een oplossing?
Beetje superlijm er tussen?

@Keeskishore: je kan via de webomgeving van je musicpal radiostations toevoegen mits ze in een mp3 stream uitzenden. Volgens mij staat dat wel in de handleiding en anders in een post hier

Gerrit op 18 December 2007 - 21:56  §

Iemand enig idee of hij ook werkt met een netwerkschijf (NAS via Upnp)?

Ronald op 18 December 2007 - 22:38  §

Gerrit,
Ik gebruik een zg Mediastreamer van Wifisound Arnhem (is een MSI doos met FreeNAS). Met de laatse update van de FreeNAS firmware werkt deze uitstekend met de MusicPal via UPnP.
Er draait trouwens ook Slimserver op tbv mijn Squeezebox, werkt ook prima
Suc6

Ronald op 18 December 2007 - 22:41  §

Wat nog niet lukt is de RSS feed van nu.nl te laten werken op de MusicPal. Hierboven wordt geschreven dat het wel zou moeten kunnen maar misschien gebruik ik de verkeerde feed?
Kan iemand helpen?
Thnx

RenĂ© op 19 December 2007 - 00:11  §

@Ronald: Ik gebruik op dit moment http://www.nu.nl/deeplink_rss2/index.jsp?r=Algemeen en die werkt zonder problemen.

Gerrit op 19 December 2007 - 21:43  §

@ Ronald: thnx

Ronald op 19 December 2007 - 22:49  §

@Rene: hij doetut, bedankt

John op 05 January 2008 - 07:38  §

Ik ben verliefd geworden op de de MusicPal maar betreur het dat streaming WMA niet wordt ondersteund. Er zijn verschrikkelijk veel WMA radiostations (vaak de meest interessante)die niet kunnen worden ontvangen. Zal wel weer iets met overmatig dure licencing van Microsoft te maken hebben... Freecom had het er anders vast ingebouwd, vermoed ik.
Weet iemand een manier/software om streaming WMA realtime te converteren als streaming MP3 op bijv. een eigen servertje beschikbaar te maken?
Of een onofficiële firmware upgrade die ontvangst van WMA stations mogelijk maakt?
Iedereen een luisterrijk 2008!

RenĂ© op 05 January 2008 - 08:26  §

De MusicPal is Da Bomb! Maar eh John, Freecom beloofd al sinds de introductie in oktober dat bij een volgende firmware update er ondersteuning komt voor wma (zie deze pagina, kies daar voor MusicPal en dan is het het tweede item). En ik heb op een forum gelezen dat dat waarschijnlijk eind januari/begin februari wordt.

John op 05 January 2008 - 08:51  §

Jij bent ook vroeg op!
Bedankt Rene, ik wacht geduldig af.
Gezien de prijs hebben we de ontwikkelingskosten al vooruitgestort, dus het zal er wel van komen

Lucas op 08 January 2008 - 01:40  §

Ja ik denk dat ze al wel genoeg hebben verdiend aan die MusicPal wordt wel eens tijd voor wat ondersteuning.

Mijn musicpal blijft zooo vaak vaststaan, moet ik weer et stroomkabeltje eropnieuw indoen. Echt niet normaal, van de week dacht ik dat ie helemaal kapot was omdat ie bleef vaststaan op het MUSICPAL scherm, en de stroom eruit halen werkte ook niet, uiteindelijk na 10 min zonder stroom was dat apparaat kennelijk hard gereset.

Ik wil iedereen hier trouwens nog een gelukkig nieuwjaar wensen!

Ow @ kes dat metalen plaatje zit bij mij ook los, ik zet em alleen nooit harder dan 45% tenzij ik externe speakers gebruik.

jancha op 08 January 2008 - 08:36  §

Voor iedereen de beste wensen...
Ik heb in het begin ook veel vastlopers ervaren. Kon dat traceren naar OF de kwaliteit van de draadloze verbinding OF de RSS-feed die ik had gekozen.
Aan het eerste kon ik weinig anders doen dan de antenne van mijn router iets anders te positioneren.
Dat gaf enige verlichting. Na het kiezen van een andere RSS-feed is het probleem niet meer voor gekomen.
Bellen met de ondersteuning vond ik enigszins tegenvallen. Ik werd direct terugverwezen naar de winkel en daar moest ik het maar mee doen en een en ander bespreken. Informatief gehalte is bijna nul.

bye...

RenĂ© op 08 January 2008 - 09:46  §

@Jancha: De problemen die je hier meldt over de telefonische helpdesk herken ik. Ik had het idee dat de mensen aan de lijn de MusicPal niet eens kenden. Ik ben er totaal niet verder geholpen.

Daarom kan ik de vraag die ik destijds aan Freecom stelde hier ook wel stellen, misschien dat er hier mensen zijn die er wel wat op weten; Ik moet op mijn Acces Point de SSID openzetten om de MusicPal te kunnen gebruiken. Deze heb ik normaal gesproken altijd hidden staan. Maak ik de SSID zichtbaar dan kan de MusicPal het Access Point vinden en heb ik verbinding. Als ik hem dan weer onzichtbaar zet is mijn verbinding naar de MusicPal direct weer weg, terwijl alle andere apparaten (laptop, Nintendo DS enz) hier in huis wel gewoon verbinding houden.

Is hier wat aan te doen? Ik zie deze vraag eigenlijk nergens anders gesteld worden en daarom heb ik het idee dat ik iets fout doe.

jancha op 08 January 2008 - 15:32  §

Hidden SSID is iets waar de Musicpal geen raad mee weet. Ook ik had mijn SSID verborgen maar het netwerk gedeelte van de software is hierin gebrekkig. De SSID niet meer verbergen is voor zover ik weet de enige oplossing.
Freecom zegt ooit met een update te komen (voor het verwerken van WMA streams) en we mogen slechts hopen dat het SSID probleem mee wordt genomen...

RenĂ© op 08 January 2008 - 15:39  §

Gelukkig ben ik niet de enige die hier problemen mee heeft. Ik vind dit zelfs een erg groot security issue.

Boertje op 10 January 2008 - 08:29  §

@John: Probeer Tversity eens (tversity.com). kijk maar eens op de lijst met features: Automatic Real-time Seamless Transcoding
Let the Media Server automatically detect when a given media needs to be transcoded for playback on your media player

Ik heb deze feature niet geprobeerd, maar weet wel dat het programma op zich werkt met de musicpal

John op 12 January 2008 - 18:37  §

@Boertje: Ik heb TVersity geinstalleerd, de bibliotheek van Windows Media Player en de map waar TVersity zijn data naartoe schrijft beschikbaar gemaakt voor MusicPal. (inderdaad zichtbaar in WMP) edoch: Ik kan geen Wlan verbinding krijgen met de MusicPal naar de PC waar de software (TVersity server) op draaid. Er zit dus een Wlan router(speedtouch 780) tussen.
Uit de documentatie wordt het me niet geheel duidelijk of het streamen van media vanaf een server wel draadloos kan, of dat dit alleen rechtstreeks met een UTP kabel naar de PC(server)mogelijk is. De vraag is dus nu: kan je met de MusicPal de gedeelde bestanden in de mediabibliotheek van WMP benaderen en draadloos afspelen?

Jaco op 13 January 2008 - 13:19  §

Heb net de Music Pal in huis, een leuk gadget. Maar ik heb 2 problemen met het internetradiostationes toevoegen. Dat lukt maar steeds niet. Ik kan ook de links ervoor niet vinden ? Wie wil deze absolute leek helpen ?
Ik zou graag naar internetradio van www.grootnieuwsradio.nl en www.rejoicefm.nl luisteren. Heb de helpdesk van freecom Nederland hier meerdere malen over gebeld, maar ze weten het zelf ook niet.
Via de vtuner kan ik ze ook niet toevoegen. Wie kan deze absolute leek helpen ? Graag stapje voor stapje.... Alvast heel erg bedankt !

John op 14 January 2008 - 18:44  §

@Boertje
HET WERKT! Dank voor je suggestie om het met TVersity te proberen. Om onverklaarbare reden ziet de MusicPal de TVersity mediaserver nu wel.
TVersity heeft een eigen mediabibliotheek die prima werkt met de MusicPal. Bestanden hoeven dus niet zoals Freecom zegt in Mijn documenten/../mijn muziek te staan. Wel TVersity rustig de tijd geven na installatie alle bestanden te indexeren. Kan even duren.
Na na foutmeldingen betreffende het juiste directshowfilter voor transcoderen naar MP3 en instalatie van Real Alternative codecs kan ik nu ook andere streaming formaten afspelen op de MusicPal! Sommige streams kunnen hikken, maar daar zijn binnen TVersity instelmogelijkheden voor.
Het is nu mogelijk, zolang de PC - waarop TVersity server - aanstaat, ook andere formaten internet radio op de MusicPal af te spelen als alleen streaming MP3. Prima software dus, en nog voor niets ook! Tot de upgrade van MusicPal een feit is, een zeer bevredigende oplossing.
Bedankt Boertje!

John op 14 January 2008 - 19:26  §

@Boertje: Belangrijk!
De reden dat TVersity niet gevonden werd door MusicPal was de Windows Firewall. Ook met het toestaan van het programma wordt er geen content gevonden. Als je gaat experimenteren dan de Windows firewall (tijdelijk) uitzetten.
Misschien moet alleen de poort (41952)gespecificeerd worden?

Stefaan op 11 February 2008 - 19:06  §

Heb ook sinds een paar dagen de Musicpal heb echter één probleem:
toestel via line-out verbonden met mijn stereo set alles gaat goed tot ik het toestel uitschakel en de stroom uitschakel, na het terug inschakelen van de stroom en het toestel komt het geluid uit het linkerkanaal stiller over tegenover het rechterkanaal, heb het bij aale radiostreams. terug uit en inschakelen bied geen oplossing, enkel na terugzetten naar fabrieksinstellingen is het geluid terug normaal.

Fred op 17 February 2008 - 20:15  §

Iemand nog een werkende link naar het station van Rick van veldhuizen?

Mark Veldhuis op 18 February 2008 - 01:13  §

@Fred:
Voor het station van Rick:

http://radio.rickvanvelthuysen.nl/mp3

Boertje op 29 February 2008 - 15:50  §

De nieuwe firmware is beschikbaar! Versie 1.46

Met jawel WMA support en hidden SSID support!

Straks even updaten!

jancha op 29 February 2008 - 16:54  §

Das kicken...
Even geupdate... ziet er goed uit...
Hopelijk komt er nog een docje...

RenĂ© op 29 February 2008 - 18:13  §

Wow, Boertje bedankt voor de tip. Ik heb eergisteren nog gekeken, toen was er nog niks.

Jaco op 29 February 2008 - 20:41  §

Waar kan ik de firmware vinden ?

John op 29 February 2008 - 20:54  §

0.a. m.b.v. je MusicPal zelf Jaco.
In "Configuratie" naar nieuwe software/Updates of zoiets laten zoeken. Als het goed is wijst het verder vanzelf.

Jaco op 29 February 2008 - 20:56  §

Aha, dank !

Boertje op 29 February 2008 - 23:03  §

Overzicht wijzigingen:

Versie 1.46 Build:Feb 29 2008 10:25:54 #386

Change log:
• Hidden SSID ondersteuning
• WMA stream ondersteuning

Overige wijzigingen:

Speelt nu
Volume instelbaar via Web interface

Alarm
5 verschillende alarmeringen in te stellen

Klok
Datum tijd instellen
Uitgebreide mogelijkheden voor synchronisatie (update interval elk uur, elke dag of elke week
Handmatig in stellen

Bij RSS feeds een lijst van 6 door Freecom aanbevolen feeds

WLAN accesspoint
Mogelijkheid opgeven onzichtbaar SSID

Extra’s instellingen
In het hoofdmenu van de Musicpal is een “Extra’s” menu aanwezig
RSS varianten weergeven (keuze tussen verschillende RSS feeds)
HTML Browser (simpele webbrowser)
Weer (temperaturen weergave)
Aandelenkoersen weergeven
Wereldklok weergeven

Geluid
Speel modus (herhaal/willekeurig)
Line-out versterking

Scherm
Helderheid bij gebruik sleeptimer

Administratie
Configuratie te herstellen naar fabrieksinstellingen of opgeslagen configuratie

Theo op 01 March 2008 - 16:13  §

De nieuwe Firmware is nog niet helemaal wat het moet zijn. Omroep Zeeland wil bijvoorbeeld nog niet.

mms://stream2.zeelandnet.nl/omroepzeeland_radio/
mms://audio.omroepzeeland.nl:8080/

Heeft iemand een andere methode gevonden om deze op de MusicPal af te spelen ?

Boertje op 07 March 2008 - 12:53  §

De officiele changelog:

MusicPal Firmware 1.46 (FINAL Release 29.02.200

NEW FEATURES:
* WMA streaming support
* hidden SSID support
* if more than >100 entries in file/folder list, select by starting letter
* multiple alarms
* random play
* "Extras" menu (RSS Feeds, HTML Browser, Weather, Stock Quotes, World Clock, Calendar) added
* details menu entry added
* playlists not sorted

CHANGES:
* new timezone/dst handling
* better network-failure detection
* better RSS parsing
* selection in all menues moved to currently playing song instead of last selection
* turning knobs during power off will turn on the display for few seconds

BUGFIXES:
* ntp/cron update working
* browsing large upnp servers is now faster
* don't play favorites if wakeup and playing

LuKiE op 16 March 2008 - 13:24  §

Wow, ik ben hier een tijd niet geweest, maar ik merk wel dat het gewoon is doorgegaan hier.

Ik dacht vanmiddag ff kijken op musicpal.info om te checken voor nieuwe firmware en tadaa. Dus ik dacht ff naar xoox en er zijn echt lijp veel nieuwe messages.
Ik ga eens ff de nieuwe firmware installeren.
Hoe is het met jullie ?

jan op 24 October 2008 - 11:18  §

omroep zeeland lukt nog niet. Iemand een tip?

Hans op 24 November 2008 - 11:20  §

Ik heb wat problemen met inlezen van voor mij goed bruikbare rss feeds.
De eerste en 2e feed geeft geen content en de 3e blijft laden en verder niets.
Over de 3e heb ik contact met de webmaster gehad en deze mailde het volgende;

Alarmeringen.nl gebruikt xml-versie 1.0 en rss-versie 2.0. Dit staat ook in de broncode van de feeds vermeld.

Weet iemand een oplossing hier voor?

1e
http://p2000.pimspage.nl/rss.php?regio=amsterdam_amstelland&filter_cap=0100119&dienst_brandweer=1&dienst_politie=1&dienst_ambulance=1&dienst_overig=1

2e

http://www.p2000zhz-rr.nl/RSS.php?pagina=regio13

3e
http://www.alarmeringen.nl/feeds/21/brandweer.rss

Hans op 25 November 2008 - 11:22  §

Ik ben er achter gekomen via een duits forum waar de fout ligt.
In de laatste firmware zit een bug die sommige rss feeds niet accepteerd.

Helaas kun je je hier niet meer mee bemoeien...
Iets Vinden?


XOOX.NL Google

laatste 10 bemoeials

Barbara.Kloosterman (Afvallen met pillen):
Hun belangrijkste voordeel is de eigenschappen die beschermen tegen vochtverlies, zel...

Elbert (ZyXEL Online Poort forwarden):
He Twent, Even een vraagje, ik probeer dit in te stellen voor een ip camera, maar ho...

tracy (Goddelijke Fee):
marjan, zou ik je misschien een paar kleine vragen mogen stellen over deze vrouw ivm ...

Rene (ZyXEL Online Poort forwarden):
@Twent: Deze oplossing heeft Erik uiteindelijk ook gekozen en werkt perfect!

Twent (ZyXEL Online Poort forwarden):
Dit lijkt mij geen goede oplossing omdat de server PC nu via elke willekeurige poort ...

Erik (Ongeloofwaardige X-Files ):
Ik moet hem nog gaan kijken maar dat voorspelt niet veel goeds... Gelukkig is the Wal...

Robert (Ongeloofwaardige X-Files ):
De volgende genaamd "trashman" is al niet veel beter,,,,

Marten (Pozzebokken):
Er is een Duitse versie van de Pozzebokken op de markt verschenen. Die Wabobbels !

Marjan (Goddelijke Fee):
Dit wijf spoort van geen kanten!!! Zij heeft mijn moeder gehersenspoeld. Zieke geest!...

Erik (Het Platenpaleis (BNN)):
Jazeker, heel gaaf! We hebben je gemist Rene!!

categorieen


linktips

Klik voor MashUp video's



Klik voor jouw daghoroscoop

RamStierTweelingenKreeft

LeeuwMaagdWeegschaalSchorpioen

BoogschutterSteenbokWatermanVissen



Trek een tarotkaart
Wat heeft de tarot jou
vandaag te bieden? Klik
op de kaart voor jouw
kaart van de dag.






Klik hier voor de buienradar



En hier voor blikseminslagen



Actieve orkanen vind je hier:





Hulpdiensten afluisteren:




archief

MaDiWoDoVrZaZo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31