Logo OnlineOnlangs heb ik van Online een nieuw modem ontvangen die in de plaats is gekomen voor de Huawei HG655d. Met het overstappen naar het KPN netwerk zou dit nieuwe modem beter werken; het is de ZyXEL VMG8324-B10A. Installatie verliep snel en het werkte meteen prima, afgezien van de tegenvallende behaalde snelheden op mijn adres, wat door dit modem helaas niet is verbeterd. Maar ik liep al snel tegen een probleem aan: Mijn zoon draait een eigen Minecraft server waarvoor de PC waarop de server draait, bereikbaar moet zijn van buitenaf. Om te beginnen had ik deze PC al een vast IP adres gegeven, en in het oude Huawei modem zette ik op dat IP adres de benodigde poort (26656) open zodat de PC van buitenaf te bereiken was. Bij de ZyXEL modem leek dat ook zo te moeten, dus na inloggen (via 192.168.1.1) op het modem zocht ik naar port forwarding in het menu. Daar heb ik alles volgens plan ingevuld en geactiveerd... maar het werkte niet!! Check & dubbel check zorgde niet voor de oplossing. Zoeken via internet leverde alleen maar meer onrust op omdat het erop leek dat Online met custom firmware de boel heeft dichtgetimmerd. Bellen met de ondersteuning van Online leverde eerst niets op: De man zei dat het inderdaad niet mogelijk is... en erger nog, omdat de vrienden van Online intussen het MAC adres van de nieuwe ZyXEL modem had ingevoerd, kon ik ook niet meer de oude Huawei terugplaatsen: geblokkeerd! Kortom, die oplossing zag ik ook verdampen. Ik belde boos opnieuw naar de klantenservice en kreeg Sander aan de lijn. Hij reageerde totaal anders dan de vorige medewerker en begreep mijn probleem meteen. En mooier nog, hij wist de oplossing!! Sander legde uit dat het ZyXEL modem niet werkt via port forwarding maar dat het zeker WEL mogelijk om een PC toegankelijk te maken van buitenaf, ongeacht de poort die nodig is. Daarvoor ga je in het menu van het modem naar Network Setting / NAT en dan kies je voor het tabblad DMZ. Daar kun je achter de reeds ingevulde reeks 192.168.1. het IP adres invoeren van de lokale PC waarop (in dit geval) de Minecraftserver draait. Poorten openzetten is dan niet meer nodig. Wat vooraf wel moet gebeuren is de lokale PC een vast IP adres geven. Dat kan op de PC zelf ingesteld worden, maar op het ZyXEL modem kan dat ook meteen aangevinkt worden. Hieronder vind je de stappen om eerst het IP vast te zetten en daarna de instelling te doen zodat de PC van buitenaf bereikbaar wordt gemaakt. Doe je voordeel met deze informatie, ik zelf was hiermee zeer geholpen na een lange zoektocht en allerlei tegenstrijdige informatie.


Instellen vast IP adres en bereikbaar maken van buitenaf:
(Klik op de afbeeldingen voor groter)


1. Log in op je ZyXEL modem en ga naar het Connection Status overzicht. Zoek de PC die je wilt "openzetten" voor buitenaf. Klik op het afrolmenu onder het PC icoon en klik op "info"

Klik voor groter

2. Je ziet nu het door het modem toegekende IP adres van deze lokale PC staan. Vink daaronder het vakje aan bij "Add device into STATIC DHCP" en klik op OK.

Klik voor groter

3. Ga vervolgens naar Network Setting en kies in het menu voor NAT.

Klik voor groter

4. Negeer het tabblad Port Forwarding en ga naar tabblad DMZ. Daar zie je voor-ingevuld de lokale (basis) IP reeks staan waarbij de laatste cijfers ontbreken. Neem de (eind)cijfers over van het IP adres dat je zojuist hebt vastgezet, statisch hebt gemaakt, en vul die eindcijfers in achter de laatste 1. Druk tenslotte op "Apply" om te activeren.

Klik voor groter

Vanaf nu zou je lokale PC (met server) van buitenaf bereikbaar moeten zijn. Deze werkwijze geldt ook voor bijvoorbeeld een IP Camera waar je van buitenaf bij wilt kunnen. Dan neem je natuurlijk het betreffende IP adres in het netwerk en volg je dezelfde stappen.

LET OP! Deze manier zorgt ervoor dat ALLE POORTEN kunnen worden geopend op de PC die je via DMZ bereikbaar hebt gemaakt! Ofwel, als er een programma op je PC wordt geinstalleerd die een poort opent, dan staat de poort ook meteen open. Op zich niet heel erg, maar als een kwaadwillend persoon ongemerkt iets plaatst op je PC is er dus meteen toegang. Je kunt dit voorkomen door een extra router (waarop je wel kunt poort forwarden) in het netwerk te plaatsen, voor de betreffende PC waarop je poorten wilt openzetten. De router die je ertussen plaatst geef je een eigen IP adres en sluit je via de DSL ingang aan op het netwerk. Hierdoor ontstaat er een "nieuw netwerk" achter de router waarin je dus per poort kunt bepalen welke open mag. Je geeft op de ZyXEL router het IP adres van deze extra router aan bij de DMZ functie. De PC die van buitenaf bereikbaar moet zijn sluit je aan via de LAN poort op de extra router en geef je een statisch IP. Via inloggen op de extra router (met dus zijn eigen IP adres, bijvoorbeeld 192.168.1.100) kun je nu voor deze PC de poorten forwarden die nodig zijn. Je kunt de poorten natuurlijk altijd even checken via WhatsMyIP.
Iets Vinden?


XOOX.NL Google

laatste 10 bemoeials

Barbara.Kloosterman (Afvallen met pillen):
Hun belangrijkste voordeel is de eigenschappen die beschermen tegen vochtverlies, zel...

Elbert (ZyXEL Online Poort forwarden):
He Twent, Even een vraagje, ik probeer dit in te stellen voor een ip camera, maar ho...

tracy (Goddelijke Fee):
marjan, zou ik je misschien een paar kleine vragen mogen stellen over deze vrouw ivm ...

Rene (ZyXEL Online Poort forwarden):
@Twent: Deze oplossing heeft Erik uiteindelijk ook gekozen en werkt perfect!

Twent (ZyXEL Online Poort forwarden):
Dit lijkt mij geen goede oplossing omdat de server PC nu via elke willekeurige poort ...

Erik (Ongeloofwaardige X-Files ):
Ik moet hem nog gaan kijken maar dat voorspelt niet veel goeds... Gelukkig is the Wal...

Robert (Ongeloofwaardige X-Files ):
De volgende genaamd "trashman" is al niet veel beter,,,,

Marten (Pozzebokken):
Er is een Duitse versie van de Pozzebokken op de markt verschenen. Die Wabobbels !

Marjan (Goddelijke Fee):
Dit wijf spoort van geen kanten!!! Zij heeft mijn moeder gehersenspoeld. Zieke geest!...

Erik (Het Platenpaleis (BNN)):
Jazeker, heel gaaf! We hebben je gemist Rene!!

categorieen


linktips

Klik voor MashUp video'sKlik voor jouw daghoroscoop

RamStierTweelingenKreeft

LeeuwMaagdWeegschaalSchorpioen

BoogschutterSteenbokWatermanVissenTrek een tarotkaart
Wat heeft de tarot jou
vandaag te bieden? Klik
op de kaart voor jouw
kaart van de dag.


Klik hier voor de buienradarEn hier voor blikseminslagenActieve orkanen vind je hier:

Hulpdiensten afluisteren:
archief

MaDiWoDoVrZaZo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31